Monday, October 28, 2013

Jelajah Komodo - Kapal LOB Lauan Bajo & Kos Belanja

Inilah mahligai indah kami di sana. Anddddd its my favourite colour, blue! :) Pakej LOB ini diambil melalui Mama Dedeh +6282146635785. Pakej LOB yang kami ambil adalah untuk 2D 1N. Harga keseluruhan bot adalah IDR 3.5 juta. Pakej ni dah lengkap dengan makan dan minum.










Kos Belanja

19/09/2013
Airport Tax Bali - IDR 40, 000/pax
LOB  - IDR 680, 000/pax
* (1 Bot 3.5 juta. Kami ada 5 orang)

Komodo - Pulau Rinca :
Tiket masuk Taman Komodo - IDR 50, 000/pax
Tiker masuk pengunjung - IDR 20, 000/pax
Kamera - IDR 50, 000/pax
Guider/Renjer - IDR 80, 000/group

20/09/2013
Komodo - Pulau Komodo :
Tiket masuk komodo semalam boleh digunakan lagi. Cuma perlu bayar Renjer sahaja - IDR 40, 000/group
Hotel Komodo Indah - IDR 150, 000/room

21/9/2013
Airport Tax Labuan Bajo - IDR 10, 000/pax
Tunes Hotel - IDR 300, 000/room
Tanah Lot - IDR 30, 000/pax

22/9/2013
Pakej Dolphin Lovina - IDR 150, 000/pax
Tegalallang - IDR 5, 000/pax
Airport tax - IDR 150, 000/pax

Pakej supir 2 days IDR 140, 000/pax
*The whole car cost IDR 700, 000

Grand Total : IDR 1, 726, 000


Tiket flight Bali - Labuan Bajo - Bali yang aku dapat aritu (tu pun after sale) adelah RM500. Tang tu mahal sikit. Hopefully boleh bantu korang serba sedikit :)




8 comments:

Zilla said...

Wah Dot, pantasnya..tamat udah kisah Labuan Bajo dan Bali hehehe...

Siti Nursyahidah Mohamad Khalil said...

Kak Zilla : Selagi tak buat, selagi tu rasa ade 'hutang' terbeban kt bahu ni ha. Sebab kne update benda lain pulak. Sebelum queue panjanggggggggggg.HAHA

Zilla said...

dah agak dah pun..mesti nak kejar trip yang baru lepas ne kan?? hehehe

Siti Nursyahidah Mohamad Khalil said...

ha tula pasal.wpon xde org bc blog ni kecuali kak zila.tapi utk future reference,senang,heee

Hazwan Hafiz said...

Oh jeles sungguh !

Siti Nursyahidah Mohamad Khalil said...

Sangat la nk ripit.tapi mahal bebeno internal flight indonesia nih

Time Traveller said...

Memang rare la tempat2 yang kamu pergi.. :D terbakkk..

Siti Nursyahidah Mohamad Khalil said...

Alhamdulillah, dpt invitation traveller rare. try cari blog mystoriesmories. tak terkejar saya dgn trip rare beliau.hehe