Monday, June 29, 2009

Taiping Oh Taiping

:bye::kiss::bye::kiss::bye:
Shu, bff saye dan epa, geng jawa saye ;) Sekarang pintu masuk dah lain..
:bye::kiss::bye::kiss::bye:

Masa form four, I dpt offer study di MRSM.Bila dpt tahu i dpt MRSM Taiping i merasa excited.Mase kecik2 i penah pegi sane.Ayah i juge penah training kt Telekom dkt dengan MRSM tu.I jatuh cinta dengan Taman Tasik Taiping since i 1st time smpai ke Taiping.Ish kan mse tu kecik.mana i tahu i jatuh cinta?Sebab for the 2nd time i jejak ke Taiping (mase dpt twrn blaja kat sane tuh) i boleh igt rupe bentuk taiping dan the trees yg memayungi jalan raya.And smpai sekarang jugak masih ade.(I pegi Taiping last weekend).So i xde merasa asing mase duduk kat MRSM Taiping.

Bukti tauu~!
:bye::kiss::bye::kiss::bye:

Cuma i kinda terkilan jugak sebab spnjang 2tahun pengajian cukup jarang2 i spend time kat tasik tu.tgk dari jauh.N i xberjaya smpai kepuncak Bukit Larut aka Maxwell Hill.Cume i pernah mendaki bukit tu dgn team hoki i lah.sure batch i lain xpena naik kan.hehe.mase tu cikgu idi yang bawak.utk training stamina mase main hoki.

Masih same kan Taman Tasik Taiping?

Pokok-pokok yang merendang ni jugak masih sama kan?

PS:I amik pics ni dr album pakai cam je.so xdela cun pix nyer ;)

:bye::kiss::bye::kiss::bye:

Saye jadi rindu dengan zaman skola saye di maktab.2003-2004 masih segar dalam ingatan.Kt MRSM Taiping ni cume ade f4 n f5.maka ade yg masuk dr mrsm lain n ader yg dari skolah biasa.sape2 dr skolah biasa dipanggil budak2 gemen(government)/budak2 kementrian.mereka2 yg memberi gelaran tu pule adelah dak2 mara.eceh.padahal spatutnye semua dah jadi budak mara la kan.nih mase f4.naik f5 semua satu kepala n bergaduh2 dgn junior pulak.dah jadi adat kot ;)

Saye masuk 2nd intake.yelah saye bukan budak2 genius.biasa2 saje.heheh.Masuklah saye ke kelas empat.Ade 15 kelas n kat sni xamalkan kelas ikut gred.semua sama rata.saye suke mcm ni.ade yg bijak bestari.ade yg lemah cm saya.so saling melengkapi kan ;).Kalau xpaham leh tnye yg paham.Ye jgn lupe saye ade mentor kimia saye sndrik.Igt agi mase die nak aja saye mase spm nak dekat.skema benar dgn marker pen dan berdiri kt whiteboard.Tan..Tan..time kasihla atas usaha ko aku dptlah kimia B3.(alhamdulillah)..

Baju pink itu lah mentor kimia saye.name die Tandoori.eh xdelah.syafiq namenye

Shu bangga hadiah angel-mortal die besar.padahal dlm tu..hehe

Masa jamuan kelas kami main mortal-angel ;).Korang penah xmain cmni?

:bye::kiss::bye::kiss::bye:

Klas kami budak prempuannye mmg united.Sampai kelas lain kate kami ni semangat assobiyah yg tinggi.hehe.kalau waktu makan tengah hari kami pegang tgn ramai2 panjang ke belakang dan berlari ke dewan makan.sure kelas lain xkan buat cmni.sye tahu mesti ramai yg kutok kami kan.kami xpeduli.janji dpt mkn sedap2.hehe.pastu potong2 line.junior bengang je.huu.memori ni kene xkan dpt lupe.Yg xkan join kami mestilah dayaah, oyuk n dayah id.hehe.

Pun begitu memori kt Tepeng ni banyak.slaen penah gado dengan klasmet sndri, mmg paling bestlah.pasal lps tu i get to kno each of us better.budak2 laki pon sporting sgt.adela segelintir xbape sgt.hee.xkesahla.tp kelas kami mmg hot.Cikgu Azahari, cikgu sejarah pon suke kami pasal bile diajak nyanyi lagu patriotik, kami bukan stakat nyanyi kuat2.siap buat gaya lagi.hehe.

Kelihatan mat pet aka zaini sedang mengelap tingkap di belakang ;)
:bye::kiss::bye::kiss::bye:

Prep hari Ahad atau sabtu kami suke cari port nak lepak2.rest minda.Kalau bukan sungai kat sebelah sekolah ni, kami lepak belakang lab komputer.Kalau dekat sungai tuh kami klua dr pagar skola senyap2.jalan sikit jumpe sungai.damai nye rasa.tapi lepas jumpe sari kt sungai tu terus xde pegi lagi.seram jeh pulak.Saye, peng n ira kdg2 lepak belakang lab.amik angin kt sana.nmpak org kat luar.nmpak sungai.nmpk air terjun yg cntik kat bukit larut tu.damai sgt.Ohh xleh lupe saye dgn shu ade lepak2 bwh pokok dekat bwh bukit.bentang paper, study smbil baring2.smbil mkn nasik lemak.sure xde org penah buat cmni.lokasi tuh mmg org xkan pegi.hehe.tp yg xbest nyamuk banyakkkk sgt kt situ.huu.

Sungai misteri-mai memang ade tokoh jadik model

Belakang lab.tempat cuci mata~

Saye dan epa dgn projek EST kami : Tan gator

:bye::kiss::bye::kiss::bye:

Slaen tuh sye jugak pemain hoki maktab.sy main cm ayam sikit.tapi gaya xleh blah a.paling truk lwn smk taman tasik.kene blasah 6-0.hee.biasalahkan.dah lme tinggal hoki tba2 pegang stick hoki.keras dan kaku lah jawabnye.;)

Dtg memang bergaye dgn suit maktab.Pulang dengan habis dibelasah

Match yang ni seri.xigt dgn skolah mane

:bye::kiss::bye::kiss::bye:

Slain tuh saye ni timb pengerusi 2 kot.xigtlh.dlm biro kebudayaan bawah BWP-bdn wakil pelajar.exco die budak kls seblah saye name due.Saye pernah tercrush dgn die tp last2 saye kapel dgn org lain.hee.puppy love tu kata org.so penahla kami budak2 biro ini join nasyid.perform utk alumni taiping yg dtg visit.yg train kami msa tu cikgu maths yg kami panggil abah je.die siap nak offer kami utk buat album bwh mawadah punye grup lagi.wlopon cume sore si epa je yg sedap.layanlah.hehe

Hehe.kumpulan nasyid maktab.poyo nyer mase neh

Dlm studio ni apetah depa panggil.Lelaki je yg conquer.Girls xpena dpt msuk ohh
:bye::kiss::bye::kiss::bye:

Masa antra h ari2 terkahir kt Taiping saye dgn shu n ira menerjah ke seluruh pelusuk maktab utk amik gambar.supaya nt bila rindu boleh selak2.huu~rindukan dengan maktab?xdpt nk upload pics kt dorm sebab masing2 free hair.dlm bilik kan.so adela pics cube saye dan almari saye yg cun ~ ;)

Saye dan shu.cikgu tak tahu keje kami petang tuh

Ira pretend to be mahluk yg dibela oleh pihak maktab.huu~

See..cemerlang kan bilik saye.apetah lagi loker saye bwh ni ;)

:bye::kiss::bye::kiss::bye:

Pade saye MRSM Taiping ajar saye byk perkara.Kt sini saye belajar pakai stoking.Alhamdulillah saye masih pakai sehingga hari ni.Sayang kalau xikut.Kan?Dpt pahale lagi.Saye masih berlengan panjang.cume sy xlah seproper di zaman skolah dlu.Sye ni dtg drskolah biase.Mane ade mcm kat Taiping.Saye igt betape sy belajar mcm dunia akan tamat esok.Sampai warden penah kejut saye yg tertidur di kelas, hari Ahad.masa tu dah nak maghrib.Berani btl berade k bangunan akademik di waktu2 mcm tu kan.Masa dulu saye kuat belajar.Saye rindu semangat belajar saye tu.

Wlopun sy bukanlah straight A's spm student dan wlopun saye muke yg sering masuk kelas pemulihan kejayaan pada saye diukur pade usaha seseorang.Saye bertambah semangat sebab shu dan oyuk selalu motivate saye.dayaah juge.Xlupe jugak surat cinta dari Eliana.(sory anai aku bukak rahsia.dah 5thun.xpelah kan.mwah!~sayang ko).Mybe mase tuh saye tgh down kut dan El perasan.surat tu benar2 membakar smule semangat saye.Ohh xlupe juge Syafiq.Betape die berusaha nak bg sy skor kimia.Ohh die mmg terer kimia.Die siap tanye satu demi satu bab mane sy xpaham.Sy fail bab yg hujung2 tuh.Yang chemical reaction ape tah.Thx syafiq.

Candid 505/2004

Shu bff saye di Taiping dlu.saye suke nangis kat maktab dlu.Eh salah2!Saye mmg suka nangis smpai sekarang.kata org jawa, saye ni 'gembeng' : kuat nangis.memang pon.huhu.tu terapi saye.so shu lah org yg rajin dgr luahan hati saye.Shu juge pernah ade skandel dgn budak kelas sebelah yg saye suke tu.haha.kelakr betulla.pusing2 kat situ jugak.

Not forgotten dlm dorm.F4 n F5 berbeza.ade rombakan pule kan.huu.Mase f4 saye ade 1 geng yg diinspirasikan dari citer ade ape dgn cinta.Leader die intan(bile f5 die ade geng baru namely ABC = Anti Boys Club).ahli lain mizah, anis, saye dan fiqah.Kmi slalu tido berlima atas 2 katil yg dirapatkan.pastu gosip2.buat bising smpai kene marah dgn senior.kami ade buku mcm citer AADC.kami tulis semuanye dlm buku tu.hihi.mane buku tu pegi saye pun xtahu.dlm tu kami tulis perasaan bile tgh marah, sedih atau floating dgn crush.mase sy berkapel di maktab, saye jarang tulis pasal bf sy.sy lebih suke tulis pasal budak kelas sebelah.haha

Seronoknye zaman ni.Mase f5 ade konflik sikit antra intan dgn slh sorg dr kami.tambahan pule ade rombakan bilik.kami trus terpisah.mase f5 cube mate saye adelah klasmet sy sndrik.so mase f5 geng dorm adelah : anis, syafiqah,dila dan saye.Miza dok dorm lain.oh dila ni pun pernah kapel dgn budak kls sebelah yg saye crush tu.see.pusing2 di situ kan.huu~kelakar betul.

yang duduk bawah tu geng2 saye : dr kiri: syafiqah, anis, saye dan mizah

Saye pernah dipaksa mengaku bercouple dlm masjid oleh ustazah akak umi homeroom saye.uish.jahatnye sayeni.xdelah.mase ni kapel adelah bnda terlarang ye kwn2.hehe.xpasal2 saye kene mrh woo.soklan paling xleh lupe umi tanya kami2 yg berkapel ni ," mana kamu tahu dan yakin die akan jadi suami kamu".sekarang baru saye paham.hehe.Memori di Taiping.unforgetable.Byk pengajaran.Byk bnda yg saye pegang smpai sekarang.Terima kasih atas memori yg kita bina bersama..friends, maktab, cikgu2, micheal(monyet2 di maktab)..saye rindu kalian semua..

harap2 bwp batch saye leh buat satu reunion kat taiping sendiri.biar kenangan lama terimbau.rindunya saya.sgt2.kalau dtg taiping pun cikgu2 lame byk klua dah.bangunan baru pon banyak bertambah.lain sikit.baguslah.akhir kate, saye R.I.N.D.U mrsm taiping..




Saye rindu Taiping dan memorinye ;)

11 comments:

Naz said...

sungguh klasik entry ni... :)

AnishdeQ said...

adoiiii....pjg cite kat tepeng ko ni...hahaha...neway...it rily is a gud place to learn bout life....

Siti Nursyahidah Mohamad Khalil said...

naz:ye.klasik btol bile teringat citer lame

anish:banyak cerite.pjg le,huhu

Fabulous Farafiqa said...

wei buku tu ada kat aku!!

=)

Siti Nursyahidah Mohamad Khalil said...

fiq, serious ke wey?aku nak bacaaaa.huu.apela akutulis dlm tu kann

kdee said...

huhu..akak pn tringat zaman dok hostel dulu..tp kan,tepeng xpnah brubah kan.cantik gile tmn tasik tu..

Siti Nursyahidah Mohamad Khalil said...

kak kdee pon skola area taiping ke ;) ??

CONNIE said...

wa! sy rindu taiping juge!

mysourha said...

hahahahaa,aku ske entry ni,caya lah~ :D
tp aku agk pelik,npe nth aku sirius byk mnde da lupe kt tepeng dlu?
except utk kes hissteriaaa tu,hooo.

CONNIE said...

mai. aku pun. cm banyak bende y da lupe.tande2 penuaan ke?

dyla said...

miss tepeng too..huhu..br je pgi mktb ari 2..msk round2 je..x jmp ckgu pn..hurmmm..byk bnd kn happened kt tepeng..but,taiping is the best place ever..=)