Saturday, June 20, 2009

Debat Piala TNC HEPA UKM 2009


:pompom::bye::pompom::bye::pompom::bye::pompom:

Belum habis penat minggu lepas, i sibuk lagi.Kali ni menemani Hanis yg dtg bersama team MRSM Kuala Kubu Baru untuk merebut piala TNC HEPA UKM anjuran Pesta Konvo.Kali ni team lbh bersedia compared last year.But Hanis jem pagi ni.Punca?Tido lambat.May this become a big lesson to her.As for her team faisal n liya,they had tried their best to perform n they even had been announced as best debater dlm beberapa sidang.As for adib, pendebat simpanan yang bakal menjadi pelapis banyak membantu team ini .

I bersama-sama dengan diorang almost setiap sidang sehinggalah diumumkan hanya 8 team layak ke suku akhir.Tho the team was down today, the last sidang save the day.As the judges said, sidang last itu hangat dan masing2 punya point tersendri.Mereka kalah tipis dgn margin 1 dengan SEMASHUR.Pun begitu aksi bidasan team MRSM KKB (B) amat memberangsangkan (eheh.formal pulak).

Kekalahan pada MCKK i akui, team hanis agak gugup.Especialy hanislah.Entah ape yg dimimpikan. ;p.Isi pasukan MCKK biasa2 saja tapi style berlagak mereka itu beri kelebihan pada MCKK.Maksud I, gaya tersebut memberikan impresif keyakinan tinggi kepada juri.Xkurang juga pasukan lawan dari SDAR.gaya itu penting ye kawan2.Namun xdinafikan isi mereka agak kuat.

MRSM KKB (B) menang 2 sidang dengan team yang sama, iaitu dr MRSM Transkrian.Congrats but i rase they can do better than this.Semoga adik2 team B ini akan belajar corak dan rentak pendebat dari sekolah-sekolah yang hebat.



Bagi MRSM hanya MRSM Tun Ghafar Baba yang mara ke suku akhir.Sekurang2nya ade wakil MARA kan?Wpon pertandingan ini hanya melibatkan sekolah-sekolah terpilih namun selaku alumni Ansara i terfikir2 juga mana peginya gah Maktab Rendah Sains MARA yang dahulunya digeruni kerana kehebatan berdebat? Rasanya semakin hari, hebatnya MRSM ini semakin pudar.Secara tiba2 semangat MRSM Taiping datang sepanjang menemani MRSM si adik.Kita pulak yang berdebar2 melihat mereka bersidang, cuba memberi bantuan yang boleh.Hehe.Semangat sayangkan maktab masih menebal dalam diri i ni.Good luck MRSM TGB!Harumkan nama MARA.eceh!~



Ape pun adik2 sume dah buat yang terbaik.Truskan mengharumkan nama MARA.N all the best for debat Minggu Bahasa MRSM Se-Malaysia di Bentong.n untuk Hanis my beloved sister, debat debat jugak SPM tuh jangan abaikan ;) n sleep early supaya xjem lagi.sian team mates tu!

till later!~

ps:xpasal2 baik dengan cikgu diorg.hehe.smpai ramai igt i guru pengiring dey all ;p


:pompom::bye::pompom::bye::pompom::bye::pompom:


3 comments:

ainulanique said...

sejak ble anda mjadi pkritik yg ilmiah nih?? hahaha

Hati Malaya said...

ohh..alan da lame x berdebat!! mesti skill aku da basi..hwa..hwa..

Siti Nursyahidah Mohamad Khalil said...

sejak dulu lagi.hehehe