Saturday, September 20, 2014

Jakarta Bandung - Day 6 & 7

20 Jun 2014, Jumaat - Last Day Bandung - Kartika Sari, Eiger & Factory Outlet

Akhirnya percutian menemui penghujungnya. Dot dah set last day is day of shopping. Mana yang tertinggal, tak sempat beli, time ni la nak cover. Bahayanya adelah, kau akan withdraw lagi cash -_-. 


Our last breakfast @ Braga walk, just dalam hotel area
Kartika Sari

Semua sedap. Dari brownies ke dessert ke pastries. Serius sedap. Banyak betul diborong. Harga very affordable. Klau borong, minta mereka bungkus dalam kotak. Brownies ada 2 types. Brownies kukus ada, bakar pun ada. Paling sedap yang bakar sebab dia mcm crunchy a bit.







Eiger Adventure Store

Ini yang paling ditunggu-tunggu. Duduk dalam kedai outdoor termenung pun tak apa la. Kebetulan ada sale. Memang dot nak cari beg less than 45L sebab nk travel light kononnya. Lepas tu the whole day memang spend time untuk shopping. Dalam 8pm dah balik ke Hotel sebab esok flight 6 am. Means jam 5 dah kena pegi airport. Gambar Factory Outlet memang hanyut la. Hanyut shopping kan :)






Ini milik Dodot. Cantik tak :)
Warranty card. Valid dekat Indonesia only


21 Jun 2014, Jumaat - Goodbye Bandung

And we bid farewell to Bandung. Alhamdulillah trip Jakarta Bandung dengan beli tiket last minit ni berjalan lancar. I always love Indonesia sebab too much to explore. And alhamdulillah walaupun banyak pengalaman pahit manis, susah payah semua family happy. Lepas ni boleh terjah lagi ke mana-mana. :)



No comments: