Monday, November 5, 2012

Legoland

I went to Legoland last August to redeem my annual pass which I have purchased earlier. I bought it at MYR 190 but now the price has increased to MYR 275. But no worries, you can still get a good price if you buy it online. 7 days advance booking price is MYR 105 instead of MYR140. But there are numbers of travel agent who can offer you a better price than that BUT only if you plan to go in a group of 10. Try google and you wont regret.

LEGOLAND website : http://www.legoland.com.my

 
First time registration kene self capture kat kaunter untuk buat kad

My advice is wait until the waterpark open next year before you plan to go here. Al maklumlah tiket bukan murah. Even though the park berpihak kepada kanak-kanak, banyak juga permainan untuk dewasa. Masa I pegi, it was weekday and orang tak ramai. So 1 ride tu boleh naik berkali-kali. Walaupun harganya mahal, dengan keadaan takda orang ni dalam pukul 4 petang masih belum mampu main semua ride dia. So boleh kata worth it la tiket tu cuma they should consider untuk orang-orang kampung nak datang memang tak la kan.membazir je.



View dari ride yang ala-ala menara taming sari yang berputar-putar

My intention sebenarnya nak tengok teknologi LEGO yang pertama di Asia ni. Yang best is setiap patung legoland contohnya dragon kat bawah ni dia keluarkan bunyi. Let say anda terjumpa patung legoland berupa seorang yang sedang tidur, anda akan dengar patung tu snoring.


Kelas Dragon. Pak Dragon ajar anak-anak dragon sembur air kat sasaran

Dragon Castle

Ala-ala ride Sunway Lagoon

Dekat bahagian imagination anda boleh main lego kat sini. Bina kenderaan anda sendiri dan uji kelajuan di litar mini yang terdapat di dalamnya. Legoland ni panas sebab belum ada pokok. So adenye Imagination room ni dapatlah rasa sejuk sikit kan.


Kids vs Adult


Sampai sini battery cam abis. bagus betul


Harga makanan kat cafeteria pun not bad. Acceptable lagi lah. Macam harga Pizza Hut jugak.

MYR 25 untuk lunch for 2.Kongsi sebab piza besar :D



Siap ade town miniature. Yang bestnya LRT dia betul2 bergerak and ade bunyi. Hiruk pikuk KL jelas kedengaran :)


KLIA
Kuala Lumpur
Masjid Jamek




Overall, LEGOLAND tidak menghampakan. Sesuai nak bawak anak-anak. :D


2 comments:

Ain bintu Amir said...

wahhh!
da tgk picca2 ni baru tertarik rase nk pegi. hehe. tgu ade anak nntilah. haha :p

Siti Nursyahidah Mohamad Khalil said...

aha! ada anak berbaloi2 bawak :)