Wednesday, January 9, 2013

Sigma - Kumpulan Nasyid Indonesia



Entah macam mana terjumpa dengan kumpulan Sigma ni. Rasanya lagu dia yang famous kat Malaysia ni Istikharah cinta. Aku cuba nak google lagu lain nampaknya kurang berhasil. Fanpage pun tak ada. Agak misteri di situ. Lagu-lagu pun not bad. Sedap didengar dan oh ya, mereka dari Riau :)

Yang ada cuma lirik. Tapi tak semua lagu mereka ada di Youtube

Bersaksi cinta diatas cinta
Dalam alunan tasbih ku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman dimalam sunyi penuh do'a

Sebut nama Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjukmu
satu nama teman setia
Naluriku berkata

Dipenantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Pemenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu

diistikharah cinta..



2 comments:

  1. dot...aku pernah jumpe gak lagu ni scra tak sgja before ni..soothing n best lagu ni..

    ReplyDelete