Sunday, November 7, 2010

Bukit Tabur East


Trip Bukit Tabur ni idea si ketot dgn kejesama hana. dah lame Tot and at
alst berjaya jugak.9 of us batch 20.Trip santai. Trek memang nampak mudah
tapi harus teliti.Silap langkah confirm jatuh.sesekali kene buat rock
climbing.80 darjah ke 90 darjah tinggi nye.naik pakai tali.


Nak naik Bukit Tabur ni boleh ikut mcm2 jalan.ade dua part.East & West. Bak

kata Tot Tabur East memberikan view yg jauh lebih cantik sebab ade empangan
melawati.cantik tgk empangan tu.tapi sayang di sebelah nye view KL yg
menyesakkan. Bayangkan tgh2 hiking dgr bunyi jentera utk buat rumah.
Sebelah kiri sangat mendamaikan, sebelah kanannye sangat menyakitkan.



Dah nama pun trip santai, smpai atas, stop kat puncak ke 4 tabur

West.kawasan agak lapang.so hamparkan ground, elok2 bawah pokok, menghadap
empangan yg cantik. Hana siap bawak megi, teh bagai. Berbaloi i menggalas
dapur, siap terhidu gas memask sebab lupe nak remove before masuk beg.
Terbaiklah makan megi, minum teh panas, sesekali angin lalu.Santai.





Turun agak sakit menahan kaki sebab trek die mencanak. Ayie, adik Hana yg

baru darjah 4 tu laju aje berjalan. Elok2 sampai di bawah hujan lebat
mencurah2. Masing2 perut kebuluran, maka I bawaklah diorang mrase kuew tiow
goreng setiawangsa yg superb.


Trip kali ni memang santai melepas rindu dan gian pade hiking dan adik
beradik batch 20.sambil2 hiking merancang dan memplan trip nak rafting di
padas n berenang di sipadan tahun depan. semoga planning tu mendapat
keredhaanNye.xsabar!



See u again untuk next trip :)

4 comments:

rain said...

salam,masa naik bkt tu u all sndiri2 ke org ade org guide??coz teringin nk naik..tp xtau ley naik cmtu je ke org kene ade guide..kira2 brpa jam smpai ke atas?

Siti Nursyahidah Mohamad Khalil said...

hi..selamat utk naik tnpa guider.tp dinasihtkan ade kwn yg dah pernah naik..

LaYar_LaRa said...

east pun dh redahh...salute lah....;d

Siti Nursyahidah Mohamad Khalil said...

dah alang2 kan :)