Wednesday, June 27, 2012

Karnival Cinta Masjid TV ALHIJRAH


Sometimes you're just too happy, that you wish to keep it to yourself and may be that's the reason why you rarely blogging nowadays? 

**alasan.padahal pemalas** :)


On 17th Jun 2012, Mak, Ayah and I went to Karnival Cinta Masjid organized by TVALHIJRAH. This time around carnival was held dekat Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah. Alhamdulillah niat nak tengok rakaman 30 minit Ustaz Don berjaya and ayah was so excited that he say we should do this again. 

At TV ALHIJRAH booth


Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah


As for me, I personally happy and grateful that I finally met Ustaz Don live walaupun dari jauh and solat jemaah dengan Ustaz. Beliau memang seorang daie penuh aura dan sangat humble.

Memetik kata-kata beliau, "Ayahanda, ibunda, tuan-tuan dan puan-puan, seandaianya satu hari nanti saya sombong, dan meninggi diri, tegur dan marahlah saya."(lebih kurang begini ayat beliau Beliau tertunduk lalu mengesatkan air matanya.Allahurobbi! semoga Allah sentisasa melindungimu dari perasaan itu wahai Ustaz. :)

Rakaman 30 minit Ust Don
At the carnival area
  
The delicious sup daging

Ayah and the van (beliau yg nak sangat bergambar sini)

Part lain yang best adelah...shopping jubah-jubah murah! Well if you were looking for a perfect affrodable jubah, datanglah masjid.Memang ada booth tetap yang jual macam-macam jenis jubah.From formal to casual :)



4 comments:

Ain bintu Amir said...

"Sometimes you're just too happy, that you wish to keep it to yourself and may be that's the reason why you rarely blogging nowadays?"

-second that! hehehe.

bagusnye jalan2 ngn parents. pasni kene buat ni. almaklumlah masing2 buzy lah kununn. haiyaa.

Siti Nursyahidah Mohamad Khalil said...

kebetulan aku kje shift, pantang offday je balik rumah.trus aku jadik anak tunggal.tu aku ajak parent jenjalan.heee.

sementara derang ade ni kan ain..xpon smentara kita masih ada :)

Siti Nursyahidah Mohamad Khalil said...

kebetulan aku kje shift, pantang offday je balik rumah.trus aku jadik anak tunggal.tu aku ajak parent jenjalan.heee.

sementara derang ade ni kan ain..xpon smentara kita masih ada :)

Ain bintu Amir said...

betul2! stuju sangat weh :)