Saturday, February 6, 2010

Pesanan dari Allah buat hambaNya



Assalamualaikum..
tanya sikit..
awak perasaan x apa kelebihan yang ada pada
awak?
ok..

sama2lah kita berdoa agar kelebihan yang Allah
Taala berikan pada kita tidak digunakan pada jalan
yang salah dan dipelihara daripada fitnah kelebihan
itu..

Kecantikan yang dikurniakan Allah kepada awak tu
satu kelebihan bagi awak walaupun awak boleh
menafikan dgn mengatakan ada yang lebih cantik
dari awak..
tapi awak juga dikalangan yang dikurniakan
kecantikan oleh Allah...
ok...

Hargailah kelebihan itu sebaik munkin..
bukan saya bermaksud awak ada kesalahan dgn
kelebihan awak..

cuma sekadar ingat mengingati..
nanti awak ingatkan saya pulak..
munkin saya lebih memerlukan teguran berbanding
awak..
ok..

maaf kalau ada salah..
wassalam.





It was years ago, when i received a few msgs at my Friendster account. 24th June,2006. I was a bit surprise with the msgs. At that time I was a bit excited on uploading photos of me (standard photo-amik gamba muke sendiri). It was like a wake up call where I quickly deleted all photos that focused in me. I respect his effort on dakwah. I understand the msg that he tried to deliver behind the photos. Ia mungkin boleh mendatangkan fitnah atau being missused by others.Perempuan kan, dari mata jatuh ke hati.Orang lelaki ni mudah cair.tak gitu? :)


Habis kalau faham kenape masih post gambar u?


I pun xda jawapan.Tapi i gerak hati i bagitahu, kalau niat u btl post photos bukan utk bangga diri atau menunjuk, insyaAllah,u'll be fine.I think so.Do you? But somehow, this guy, i respect his effort. May Allah bless him.One thing i realize, this is one of Allah's reminder to me and today, at the moment you read this, this probably be a reminder for you all from Allah.Nak post ape2 photos make sure gambar tu tak over yeah. :)

2 comments:

nadia-ady said...

i like this post! Wanna share it in my blog to remind others. u won't mind right? Will give a credit to u =)

Siti Nursyahidah Mohamad Khalil said...

ady!u can share it!dun haf to credit my name k.do it as a dakwah!